Over mij

Linda Vriesen

Ik heb mijn passie gevonden

Foto: Moon Photography

Dankzij hele diepe dalen ben ik erachter gekomen waar mijn passie ligt. 

Een aantal jaar geleden was ik alleen maar bezig met zwanger worden, het was bijna een obsessie. Het ging niet vanzelf en we kwamen al snel in het ziekenhuis terecht voor IVF. Als je in zo’n traject terecht komt wil je eigenlijk maar 1 ding… snel zwanger worden! Bij ons duurde het uiteindelijk 4 jaar voordat ik zwanger was van ons eerste kindje. Wow wat waren we blij!

Tijdens het medisch traject was ik begonnen met een fotografie-opleiding aan de Fotovakschool, puur om mijn gedachten ergens anders op te kunnen richten. Maar toen ik zelf zwanger was wilde ik graag mooie foto’s van mijn zwangere buik hebben, het had tenslotte zoveel moeite gekost!

Ik ging online op zoek naar een fotograaf van wie de stijl mij aanspraak, maar ik kon er geen een vinden. Ik kwam alleen maar fotografen tegen die van die standaard foto’s maakten in de studio, van een buik met een roze of blauw lintje of met muisjes… totaal niet mijn stijl.

Ik ben me gaan oriënteren op buitenlandse fotografen en zag dat zij hele andere soorten foto’s maakten en daarbij gebruik maakten van speciale kleding, wat mij erg aansprak. Op dat moment wist ik waarin ik me wilde specialiseren… ik wilde ervoor zorgen dat iedere zwangere vrouw mooi en elegant op de foto zou komen en daar trots op zou zijn!

Ik heb zelf geen mooie foto’s meer kunnen laten maken van mijn zwangerschap, omdat mijn zoon te vroeg geboren werd. Op het moment van de bevalling dacht mijn man er niet aan om een fototoestel mee te nemen, de vroeggeboorte was zó onverwachts. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat het voor mij nog helderder werd welke kant ik op moest gaan qua fotografie. Meerdere workshops in het fotograferen van newborns en geboortes volgde ik in binnen- en buitenland. Na 3 jaar heb ik nog een kindje mogen krijgen en heb ik ervaren hoe een normale zwangerschap en bevalling gaat en heb ik alles gedaan wat ik bij mijn eerste kind gemist had. Een zwanger fotosessie, geboortereportage laten maken en mijn kindje als newborn gefotografeerd. En daar ben ik zó blij om, ik kijk nu met liefde elke dag nog naar de foto’s aan de muur van die momenten en dat gun ik jou ook!

Wat drijft mij

Mijn visie

Een zwangerschap is een wonder. Medisch gezien maar ook om het mee te mogen maken. En als het dan zover is, dat je kindje in jou groeit, omarm het dan met beide armen. Want wie zegt je dat je dit nog een keer mee mag maken. Des te meer een reden om het ook te laten vereeuwigen door een fotosessie te doen.

Het kan zijn dat je je wellicht helemaal niet mooi vindt, jezelf voelt, verlegen of introvert bent en je daarom twijfelt of je dit zal doen. Maar waar komt die gedachten vandaan? Je gedachten kunnen bepalen hoe je jezelf soms ziet. 

Misschien herken je het wel. Je kijkt naar foto’s van vroeger en zou willen dat je er weer zo uit zag, zo slank of zo vrolijk of zo zorgeloos. Maar voelde je je op dat moment ook zo?⁠

Met andere woorden. Soms laat je gevoel je jezelf minder goed zien, dan dat je eigenlijk bent. ⁠

En dat kan ook juist wél een reden zijn om een fotoshoot te doen. Want na je bevalling voel je je vaak beter en anders en zijn veel ongemakken verdwenen. ⁠

Als je dan naar je zwanger foto’s terugkijkt, denk je misschien ‘waarom heb ik ooit gedacht dat ik niet mooi zwanger was?’ ⁠

Je zal zien hoe krachtig je eigenlijk was. Jouw lichaam heeft namelijk een levend wezen gedragen en daar alles voor gedaan wat het moest doen. En dat is een topprestatie waar je trots op mag zijn.

Awards

Brons Master

Met liefde leg ik jullie geluk vast