Newborn fotografie, kwestie van plannen

Plannen… hoor ik je denken. Ja euh, hoe dan?

Een van die dingen die best lastig is als je net een babytje gekregen hebt. Overal waar je naartoe gaat of wat je wilt gaan doen, moet enigszins gepland worden. Er moet tenslotte rekening worden gehouden met o.a. slaapjes en voedingen.

En dat is best even wennen. Waar je voorheen je jas aan deed, je tas pakte en de deur uitging, moet je nu 3x nadenken of je alles wel bij je hebt voor je kleintje. Goed gevulde luiertas met genoeg luiers, billendoekjes, eventueel voedingen, flesje, extra setje kleding (must have… Ik zeg het je).

Dit kan ook een van de redenen zijn, waarom je misschien niet zou kiezen voor newborn fotografie. En dus niet de mooie momenten laat vastleggen.

Wat houdt je tegen om een newborn shoot te doen?

Bang dat je baby alleen maar zal huilen, veel wakker zal zijn, krampjes zal hebben of alles onder spuugt of poept tijdens een newborn shoot. En ik snap dat.

Vooral als het je eerste kindje is, kan je hier behoorlijk nerveus van worden en je misschien zelfs bezwaard voelen. Echt niet nodig!

Gelukkig komt het maar heel zelden voor dat een baby de hele tijd huilt. En spugen en poepen doen ze bijna allemaal. Ik vind dat geen probleem en maak het ook regelmatig mee.

Ik heb zelf twee kinderen en weet hoe dat gaat en heb dus ook al veel meegemaakt. Ik kijk nergens meer van op en maak me er ook helemaal niet druk om.

Bezwaren om vooral geen baby fotoshoot te doen

Lieve mama’s (to be)… voel je alsjeblieft niet bezwaard. Want het zou zo zonde zijn als je daardoor niet die mooie en lieve foto’s van je pasgeboren baby zou hebben.

Deze periode dat ze zo heerlijk klein zijn, komt namelijk niet meer terug en je hebt maar 1 keer de kans om dit vast te laten leggen.

Geniet er dan ook vooral van en weet je wat… ik help je daar gewoon bij. Omdat je bij mij jezelf mag zijn. Want dan zijn jullie ook nog eens op z’n mooist.

Wat is de beste tijd voor een newborn fotoshoot?

Een newbornreportage vindt plaats binnen de eerste 10 weken na geboorte. Daarna wordt het een babyshoot.

Dus ook nu weer… geen gestress over het idee dat je baby echt piepjong moet zijn voor babyfotografie. Jullie mooie baby mag gerust al een paar weken oud zijn voordat je lekker naar mij als fotograaf komt voor een fotoshoot.

Newborn fotografie een kwestie van plannen

Volg je mij al op social media? Daar zijn nog veel meer schattige babyfoto’s te bekijken. 

Instagram: https://www.instagram.com/lynnvriesenfotografie/

Facebook: https://www.facebook.com/LYNNvriesenFotografie/