Zwangerschap fotograaf in Arnhem

Linda Vriesen

Meer over deze Arnhemse fotograaf

Mijn naam is Linda, maar de meeste mensen noemen me Lynn, en ik ben fotograaf in de regio Arnhem.

Dankzij hele diepe dalen ben ik erachter gekomen waar mijn passie ligt.

Een aantal jaar geleden was ik alleen maar bezig met zwanger worden, het was bijna een obsessie. Het ging niet vanzelf en we kwamen al snel in het ziekenhuis terecht voor IVF. Als je in zo’n traject terecht komt wil je eigenlijk maar 1 ding… snel zwanger worden! Bij ons duurde het uiteindelijk 4 jaar voordat ik zwanger was van ons eerste kindje. Wow wat waren we blij!

Afleiding

Tijdens het medisch traject was ik begonnen met een fotografie-opleiding aan de Fotovakschool, puur om mijn gedachten ergens anders op te kunnen richten. Maar toen ik zelf zwanger was wilde ik graag mooie foto’s van mijn zwangere buik hebben, het had tenslotte zoveel moeite gekost!

Online ging ik op zoek naar een fotograaf in Arnhem van wie de stijl mij aanspraak, maar ik kon er geen een vinden. Ik kwam alleen maar fotografen tegen die van die standaard foto’s maakten in de studio, van een buik met een roze of blauw lintje of met muisjes… totaal niet mijn stijl.

Ik ben me gaan oriënteren op buitenlandse fotografen en zag dat zij hele andere soorten foto’s maakten en daarbij gebruik maakten van mooie zwangerschapsjurken, wat mij erg aansprak. Op dat moment wist ik waarin ik me wilde specialiseren… ik wilde ervoor zorgen dat zwangere vrouwen mooi en elegant op de foto zouden komen en daar trots op zouden zijn!

Specialisatie

Zelf heb ik geen mooie foto’s meer kunnen laten maken van mijn eerste zwangerschap, omdat mijn zoon te vroeg geboren werd. Ook op het moment van de bevalling dacht mijn man er niet aan om een fototoestel mee te nemen, de vroeggeboorte was zó onverwachts.

Maar het heeft er wel voor gezorgd dat het voor mij nog helderder werd welke kant ik op moest gaan qua fotografie. Meerdere workshops in het fotograferen van zwangeren, newborns en geboortes volgde ik in binnen- en buitenland. Na 3 jaar heb ik nog een kindje mogen krijgen en heb ik ervaren hoe een normale zwangerschap gaat en heb ik alles gedaan wat ik bij mijn eerste kind gemist had. Een zwangerschapsshoot, geboortereportage laten maken en mijn kindje als newborn gefotografeerd.

En daar ben ik zó blij om, ik kijk nu met liefde elke dag nog naar de foto’s aan de muur van die momenten en dat gun ik jou ook!

Fotograaf Arnhem

Wat drijft mij

Mijn visie

Een zwangerschap is een wonder. Niet alleen medisch gezien maar ook om het mee te mogen maken. En als het dan zover is, dat je kindje in jou groeit, omarm het dan met beide armen. Want wie zegt je dat je dit nog een keer mee mag maken. Des te meer een reden om het ook te laten vereeuwigen.

Het kan zijn dat je je wellicht helemaal niet mooi vindt, jezelf voelt, verlegen of introvert bent en je daarom twijfelt of je dit zal doen. Maar waar komt die gedachten vandaan? Je gedachten kunnen bepalen hoe je jezelf soms ziet. 

Misschien herken je het wel. Je kijkt naar foto’s van vroeger en zou willen dat je er weer zo uit zag, zo slank of zo vrolijk of zo zorgeloos. Maar voelde je je op dat moment ook zo?⁠

Met andere woorden. Soms laat je gevoel je jezelf minder goed zien, dan dat je eigenlijk bent. ⁠

En dat kan ook juist wél een reden zijn om een fotograaf in te schakelen en een fotoshoot te doen. Want na je bevalling voel je je vaak beter en anders en zijn veel ongemakken verdwenen. ⁠

Als je dan naar je zwanger foto’s terugkijkt, denk je misschien ‘waarom heb ik ooit gedacht dat ik niet mooi zwanger was?’ ⁠

Je zal zien hoe krachtig je eigenlijk was. Jouw lichaam heeft namelijk een levend wezen gedragen en daar alles voor gedaan wat het moest doen. En dat is een topprestatie waar je trots op mag zijn.

Over Linda Vriesen, fotograaf in Arnhem

Vakopleiding Fotovakschool

In 2010 ben ik eerst begonnen met de introductie cursus Fotografie aan de Fotovakschool. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot om door te gaan met de Vakopleiding.

Hier begon mijn liefde voor zwangerschapsfotografie en newborn fotografie, nadat ik in 2011 beviel van mijn oudste zoon.

2011: Start LYNN Vriesen Fotografie

Al tijdens mijn opleiding aan de Fotovakschool heb ik mijn bedrijf opgericht. Vanaf dat moment ben ik mij gaan richten op het fotograferen van zwangeren, newborns, baby’s en gezinnen.

Ruim 12 jaar ervaring

Inmiddels ben ik alweer ruim 12 jaar aan het werk als fotograaf in Arnhem. Ik heb mij in die jaren gespecialiseerd in zwangerschapsshoots, newborn shoots, babyshoots, familie shoots en portretfotografie. Een fotoshoot is bij mij nooit saai of stijf. Juist door alle ervaring weet ik hoe ik iedereen ontspannen op de foto kan zetten.

2018: Opening fotostudio Arnhem

Na jarenlang vanuit huis te hebben gewerkt, besloot ik in 2018 dat het tijd was om een ruimte te gaan huren waarmee ik nog meer kwaliteit en service kon gaan bieden aan mijn klanten. Inmiddels heb ik een hele fijne studio in Heteren (nabij Arnhem)

Meer werk van mij zien? Bekijk mijn Instagram account.

Awards

Brons Master

Wil je je zwangerschapsshoot, newborn shoot of portretfotografie shoot laten vastleggen door deze fotograaf uit Arnhem?