Newborn fotografie workshop – juli 2015

Op maandag 13 juli gaf ik een workshop newborn fotografie aan twee collega-fotografen. Het eerste uur hebben we besteed aan ‘hoe bereid je je voor op een newborn fotoshoot’, wat heb je allemaal nodig, hoe kan je alles het beste neerzetten, waar moet je rekening mee houden, hoe valt het licht en hoe is mijn licht het best. Uiteraard hebben we het ook gehad over ‘Newborn safety’, het belangrijkste onderwerp van de workshop. Hoe ga je om met een pasgeboren baby, waar moet je op letten, hoe zorg ik ervoor dat mijn setting te allen tijde veilig is voor de kleine uk.

Belangrijkste regel: Zorg ervoor dat er ALTIJD iemand naast de baby zit, die hem/haar in de gaten houdt!
Mooie foto’s van je kindje is natuurlijk prachtig, maar de veiligheid is het allerbelangrijkste!

Na een uur kwam ons eerste model, Demi, een prachtig newborn meisje van 17 dagen dat 3 weekjes eerder geboren werd dan verwacht. Ze heeft geweldig mooi rood haar! Toen ze binnen kwam lag ze heerlijk te slapen en heeft dat eigenlijk de hele tijd gedaan. Geweldig natuurlijk om mooie foto’s te kunnen maken en de deelnemers uitgebreid te vertellen hoe om te gaan met poses, wrappen, lichtval etc.

Nadat we een aantal settings gedaan hebben, wisselden we van model en komt Elin binnen. Ook weer zo’n mooi newborn meisje van 7 dagen oud. Deze kleine meid doet het ook heel goed, maar slaapt minder diep dan Demi. Geen probleem uiteraard en eigenlijk wel heel erg fijn om te zien hoe verschillend een newborn fotoshoot kan gaan. Soms gaat het heel soepel, maar soms ook niet en de deelnemers vinden het goed om te zien hoe je hier het beste mee om kan gaan en wat je kan doen om de baby toch rustig te krijgen. Uiteindelijk hebben we ook prachtige foto’s van haar en haar ouders gemaakt.

Na het praktijkgedeelte gaan we lekker lunchen en even bijkomen van de warmte. Vervolgens bespreken we o.a. voorbereiding voor de ouders, poses met broertjes/zusjes en nabewerking in Photoshop en Lightroom. We bewerken ook een paar foto’s na en ik laat een aantal tips & tricks zien die het werken met de programma’s erg prettig maakt.

Nieuwsgierig naar de gemaakte foto’s van deze workshop? Bekijk ze hieronder.

Newborn fotografie workshop - juli 2015

Wil je ook graag een newborn fotografie workshop volgen?
Klik dan HIER

 

Volg mij ook op Facebook!