Interview met VROUW Magazine

Een paar dagen geleden werd ik benaderd door een journalist van VROUW Magazine van De Telegraaf. Zij had mijn reactie gelezen op een bericht van Saar Koningsberger waarin zij haar zwangerschap aankondigde maar er ook bij vermeldde dat het een hobbelige weg ernaartoe was geweest met vele ziekenhuisbezoeken.

Iedereen in onze omgeving weet dat wij er altijd heel erg open over zijn geweest, dat zwanger worden bij ons niet vanzelf ging. In het begin vertel je het niet aan iedereen dat het niet lukt, maar op een gegeven moment kon ik gewoon niet anders. Ik kon niet meer vrolijk doen als een vriendin vertelde dat ze zwanger was. Tuurlijk voor haar super leuk, maar wij wilden ook zo graag!

We besloten toen om maar gewoon te vertellen dat wij ook al een tijdje bezig waren, maar dat het niet lukt op de natuurlijke manier en we in het ziekenhuis bezig waren met ICSI-behandelingen.

UITLEG: Voor degenen die niet weten wat ICSI is, even een korte uitleg. ICSI is eigenlijk hetzelfde als IVF, alleen de behandeling in het laboratorium is anders. Bij IVF doen ze een eicel in een schaaltje en daar doen ze meerdere zaadcellen bij in. Bij ICSI prikken ze 1 zaadcel in een eicel. Daarna is het wachten of er een bevruchting plaatsvindt. 

De reacties van vrienden en familie waren erg verschillend. Iedereen vond het uiteraard super vervelend voor ons dat het niet lukte op de normale manier, maar toch gingen ze er allemaal anders mee om. Sommigen durfden er vervolgens niet meer naar te vragen en begonnen er niet over, waarschijnlijk omdat ze het voor ons zo vervelend vonden. Anderen vroegen er wel naar maar gaven adviezen waar we ook niks mee konden of begrepen het totaal niet. En sommige vrienden waren te gek, die bleven ons altijd steunen en er steeds naar vragen en dat zijn ook de mensen die nu nog steeds vrienden zijn.

In die hele periode hebben we van redelijk wat ‘vrienden’ afscheid genomen of groeiden we simpelweg uit elkaar. Ik denk dat dat erbij hoort, hoe frustrerend dat soms ook was.

Toekomst

Maar gelukkig heeft deze moeilijke en zware periode mij alleen maar sterker gemaakt en mij een hele duidelijke richting gegeven waarin ik mijn bedrijf wil runnen.

Wil je het hele interview lezen, klik dan op de afbeelding.

https://lynnvriesenfotografie.nl/wp-content/uploads/2017/02/Schermafbeelding-2017-09-05-om-13.46.49-800×392.png

Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest!