Interview met BellyprintBellyprint

Vertel eens iets over het ontstaan van jullie bedrijf? 

Ons bedrijf is ontstaan toen wij ons realiseerden dat we konden scannen (3D fotografie), maar dit stilstond in ons toenmalige bedrijf. In 2015 had ik (Marije) een zwanger nichtje en met haar ben ik een avond aan de slag gegaan, haar vastleggen op verschillende manieren. Wij zeggen weleens: “Bellyprint is concepted at 2015”.

Begin 2016 hebben we na behoorlijk wat voorwerk, dit bestand laten printen en al snel reageerden er vriendinnen op. We zijn ook direct online gegaan: Bellyprint was born!

Inmiddels maken we er ongeveer 15-25 per week, super tof natuurlijk!

Met hoeveel maanden maak je een Bellyprint?

Het is mooi om tussen de 32-36 weken je Bellyprint te laten maken, dan ben je mooi vol, maar nog niet op het allerlaatst!

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Je komt bij ons in de studio en je mag fijn door het rek met allemaal verschillende materialen. Hoeveel foto’s je ook maakt en online zet, het is heel fijn dat de zwangeren het materiaal in het echt kunnen zien en vasthouden. 

Dan bespreken we de pose en wat je aan- en uittrekt, daarin leggen we uit wat je ziet op het beeld. Het blijft de keuze van de zwangere vrouw natuurlijk!

Dan gaan we voor de spiegel staan en kijken we naar de details op de buik en wat de mooiste pose is bij de mom2be. Als ze goed staat, leggen we haar direct vast, ongeveer in anderhalve minuut. 

Daarna checken we natuurlijk wat we hebben gedaan en puzzelen de losse bestanden in elkaar. De zwangere krijgt een fijne badjas  en kijkt mee, dat is bijna het leukste van de afspraak omdat het zo bijzonder is om naar jezelf te kijken. Als alle data akkoord zijn, bespreken we het bestand door m.b.t. de details als tepels
(wil je die wel of niet verzacht) moedervlekken, cellulitis. 

Kersverse moeders zeggen het heel mooi: je zwangerschap eindigt heel abrupt. Opeens is het klaar en ben je moeder. Maar elke keer als ik naar het beeld kijk, herinner ik me het weer. Het is zo bijzonder dat jouw lijf dit kan! 

Waarom zouden jullie vrouwen dit aanraden?

Je kunt objectief naar jezelf kijken en verreweg de meeste vrouwen verlaten de studio positiever dan ze dachten, wij positioneren zorgvuldig, het is ons werk om goed te kijken hoe een zwangere mooi uitkomt, ernaast is het ook als beleving en stilstaan bij het wonder dat zwangerschap heet bijzonder.

Waar staan jullie over 5 jaar?

Over 5 jaar is Bellyprint gevestigd als merk en naam, zijn we uitgebreid met het mogelijk maken om herinneringen vast te leggen met 3d technologie, zoals  bijvoorbeeld kinderhoofdjes (koterkoppies). 

Wij blijven wel duidelijk een bedrijf dat gaat voor de relatie met de klant en geen productiewerk wensen voor onszelf. Wij worden daar niet blij van en zien dat niet als ons dagelijks werk! 

→ Wil je ook een Bellyprint laten maken? Klik dan hier:
https://www.bellyprint.nl/