Gezins fotoshoot Arnhem – met oudere kinderen

Saskia wilde al langere tijd foto’s van hun gezin. Maar toch waren er een paar dingen die haar steeds hadden tegen gehouden en gelukkig sprak ze die naar mij uit, zodat we het er samen over konden hebben en ik met haar kon meedenken hoe hiermee om te gaan.

Hun kinderen zijn inmiddels al wat ouder en zitten midden in de pubertijd. Daar hadden we gelijk een van de punten te pakken waar ze zich zorgen over had gemaakt. Iedereen weet dat pubers nou eenmaal niet altijd mee willen werken en lekker tegendraads kunnen zijn. Ik vroeg haar naar de hobby’s van de kinderen en ze gaf aan dat beide kinderen fanatiek aan voetbal doen. “Goed” zei ik, “laat ze allebei een bal meenemen naar de locatie”. En dat was een schot in de roos. Op die manier kwamen ze een beetje los en was het eigenlijk vrij eenvoudig om over te schakelen naar het maken van een leuke familiefoto.

Nog een ander dingetje was de kleding. Wat moeten we aan, was de vraag. Ik liet haar een aantal voorbeelden zien welke kleuren mooi bij elkaar passen en hoe dat er op een foto uitziet. In de weken voorafgaand aan de fotosessie hebben we regelmatig overlegd en uiteindelijk hebben we een mooie combinatie gevonden waar iedereen zich prettig in voelt.

Het mooiste compliment dat ik kreeg was na afloop van de fotosessie van haar zoon: “Oh… dit was eigenlijk best leuk!”

Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest!