De schoonheid van zwangerschapskwaaltjes

Zwanger zijn is een bijzondere periode, vol met spanning, geluk en nieuwe ervaringen. Maar helaas brengt het ook vaak enkele ongemakken met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, misselijkheid, rugpijn of vocht vasthouden. Elke zwangere vrouw ervaart de zwangerschap anders.

Hoewel deze kwaaltjes best vervelend kunnen zijn, is het belangrijk om te weten dat het erbij hoort. En misschien helpt de gedachte dat je niet de enige bent. Veel zwangere vrouwen ervaren dezelfde ongemakken.

Enkele veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes:

 • Misselijk zijn:
  Vooral in het eerste trimester de eerste van de zwangerschap kan misselijkheid toeslaan. Dit komt door de veranderende hormonen in je lichaam. Je lichaam maakt eerst nog het hormoon HCG aan en dit wordt rond week 18 omgezet naar progesteron. Vaak verdwijnt de misselijkheid rond deze tijd ook weer.
 • Vermoeidheid:
  Je lichaam werkt hard, want het is bezig om een nieuw leven te creëren. Dat wetende is het dus ook helemaal niet zo raar dat je extra moe bent.
 • Rugpijn:
  Doordat je buik groeit en daardoor je lichaamshouding verandert, kan dit zorgen voor rugklachten.
 • Brandend maagzuur:
  Door de groei van je baby, wordt de baarmoeder omhoog gedrukt. Maagzuur kan daardoor makkelijker in je slokdarm komen. Een Rennie kan wonderen doen 😉
 • Vocht vasthouden:
  Aan het einde van je zwangerschap is het vrij normaal dat je wat vocht vasthoudt, vooral bij warm weer. Dit kan leiden tot opgezwollen enkels, handen en gezicht.
 • Slaapproblemen:
  Je lichaam verandert constant. Het vinden van een fijne slaaphouding kan daardoor soms een uitdaging zijn. Het gebruik van een (voedings)kussen in bed kan soms wat verlichting geven.
  Tip van Flip: probeer de fijne en compacte zwangerschapskussens van All about Stov eens!

Gelukkig zijn er ook manieren om met deze zwangerschapskwaaltjes om te gaan. Neem voldoende rust, let op je voeding en probeer zo gezond mogelijk te eten, beweeg regelmatig en bespreek je klachten met je verloskundige.

zwangerschapskwaaltjes
Waardoor ontstaan zwangerschaps kwaaltjes
Wat kan je doen aan zwangerschapskwaaltjes
Hoe om te gaan met zwangerschaps kwalen

Vergeet niet te genieten

Maar vergeet vooral niet om te genieten van deze bijzondere periode in je leven!

Juist om die geweldige buik en de unieke band met je kindje die je nu al voelt vast te leggen, is een zwangerschaps fotoshoot een prachtige manier om dit te doen.

Laat je stralende zwangerschaps geluk vastleggen op beeld, zodat je later met liefde en plezier kunt terugdenken aan deze bijzondere periode.

Mocht je nou een hele zware zwangerschap hebben of deze zelfs in het ziekenhuis moeten doorbrengen, maar wil je eigenlijk toch wel foto’s laten maken?

Neem dan vooral contact met me op of bel me op 06 16 499 173, dan bespreken we de mogelijkheden wat ik voor je kan betekenen. Er is altijd wel iets mogelijk of te regelen.

Maak van jouw zwangerschap een onvergetelijke periode met een professionele zwangerschapsfotoshoot!

Combinatiekorting Zwangerschapsshoot & Newborn shoot

 

Wil je zowel je zwangere buik als je baby laten fotograferen, zodra deze geboren is?

Dan is deze actie met combinatiekorting echt iets voor jou.

Als je je zwangerschaps shoot en newborn shoot tegelijk reserveert, ontvang je 50 euro besteltegoed cadeau om te gebruiken tijdens de bestelsessie van je zwanger fotoshoot.

Beide shoots hebben hun eigen bestelsessie. Je kan alleen gebruik maken van deze aanbieding als je beide shoots tegelijk reserveert en betaalt.

Dit scheelt je dus 50 euro!

(niet mogelijk in combinatie met andere acties)

Volg mij ook op Instagram, Facebook en Pinterest voor meer prachtige foto’s, nieuwtjes en acties