10 tips voor een succesvolle newborn shoot

Het vastleggen van die dierbare momenten van de eerste dagen van je pasgeboren baby is een bijzondere ervaring die je nog jaren zult koesteren. Maar het plannen van een newbornshoot kan overweldigend zijn, vooral als je voor het eerst ouder bent geworden.

Hier zijn 10 tips om je voor te bereiden op een succesvolle sessie en ervoor te zorgen dat je kleintje zich comfortabel en gelukkig voelt tijdens de shoot.

Plan de shoot binnen de eerste vier weken

De beste tijd om een ​​newbornshoot te plannen is binnen de eerste vier weken van het leven van je baby. Gedurende deze tijd is je baby nog steeds erg slaperig en is het het makkelijkst om foto’s van jullie te maken.

Na de eerste twee weken worden baby’s meestal alerter. Dit is helemaal niet erg, want wakkere foto’s zijn ook super schattig. Zorg er dus voor dat je je shoot vroeg plant om die kostbare momenten vast te leggen.

Temperatuur

Pasgeboren baby’s zijn gewend om zich in een warme omgeving te bevinden, dus het is belangrijk dat de temperatuur in de studio tijdens de shoot aangenaam is.  Dit helpt je baby kalm en comfortabel te zijn en maakt het ook gemakkelijker om hem te laten liggen zonder hem wakker te maken.

In de studio maak ik naast de centrale verwarming gebruik van extra kachels om de temperatuur op peil te houden. 

Gebruik van natuurlijk licht

Als het om newbornfotografie gaat, is natuurlijk licht het mooist. Tijdens een shoot zal ik ook nooit flitsers gebruiken, omdat dit je baby kan laten schrikken en van streek kan maken, en ook harde schaduwen en onflatteuze verlichting kan creëren.

De shoot plannen we daarom ook overdag in wanneer er veel natuurlijk licht door de ramen naar binnen valt. Dit zorgt voor een zachte en natuurlijke uitstraling die perfect is voor newbornfotografie.

Alles in het tempo van je kindje

Een newbornshoot kan onvoorspelbaar zijn en kan langer duren dan verwacht. Het is belangrijk om daarom rustig de tijd te nemen en pauzes in te lassen als dat nodig is om ervoor te zorgen dat je baby zich tijdens de sessie comfortabel en gelukkig voelt.

Als je baby moet worden gevoed of verschoond, nemen we een pauze en gaan we pas weer verder als je kindje rustig en relaxt is. Onthoud dat een gelukkige en comfortabele baby zal resulteren in betere foto’s. We hebben absoluut geen haast tijdens een newborn shoot.

Enthousiast geworden?
Klik HIER voor meer informatie over een newborn shoot

 

Volg je me al op Instagram en Facebook?