Een interview met Susanne Rougoor-Unk van het initiatief www.wieghuren.nl

Ik stelde haar 4 vragen:

1. Vertel eens wat meer over “wieg huren”? 

“Wieg Huren ben ik gestart in 2015 na de geboorte van onze 2e dochter Sterre. Wij hadden een wieg, alleen vond ik deze in gebruik niet fijn. Op Marktplaats keek ik wel naar wiegen maar dan werd er niet of nauwelijks gereageerd op mijn berichten en veel tijd was er niet. Ik had nù een wieg nodig.

Ik kon via-via een wieg lenen en ik wilde haar graag wat geven voor het lenen van de wieg. Op dit moment is www.wieghuren.nl ontstaan. Ik heb een paar wiegen gekocht en ben deze gaan verhuren. Nu zijn we 4 jaar verder en is www.wieghuren.nl een echt bedrijf!

Waar ik super trots op ben! In 2017 werden wij nog een keer ouders van Chloé. Met Chloé heb ik alle wiegen getest en ik weet dus van elke wieg wat fijn is en niet. De wiegen hebben ook naast de merknaam ook een naam van het gezin. Zo is er wieg Chloé en wieg Noa.”

2. Vroeger (denk aan onze mama’s en oma’s) sliep een kindje vaak in zijn eigen kamer. RRR, rust-regelmaat-reinheid. Nu zien we vaker dat kinderen bij hun ouders slapen, zeker in het begin (denk co sleeper) waar komt deze ontwikkeling vandaan denk je?

Oorspronkelijk kom ik niet uit de wereld van de geboortezorg. Ik was werkzaam in de psychiatrie. In 2017 net toen ik wist dat ik zwanger was van Chloé werd mijn contact in de zorg niet verlengd. Achteraf kan ik zeggen dat het goed was en kon ik mij richten op Wieg Huren.

Ik kwam met steeds meer mensen in contact en leerde veel nieuwe dingen. Net zoals in elke branche zijn hier ook ontwikkelingen. Mijn moeder liet mij bijvoorbeeld gewoon huilen tot ik in slaap viel. Nu weten we hoeveel stress dat oplevert bij een baby.

Een baby huilt omdat het iets nodig heeft. Voeding, schone luier of gewoon liefde van de ouders. Heel vroeger sliepen baby’s ook bij ouders in de slaapkamer. De wieg was dan vastgemaakt aan de wand in de bedstee en als je deze luxe niet had, sliep je als baby in de la onder het bed. Lekker dicht bij de ouders. 

3. Is het milieu belangrijk voor je? Is dat de reden dat je dit bent opgestart?

Vandaag de dag is voor veel mensen het goed omgaan met onze wereld erg belangrijk. Ik ben daar met Wieg Huren ook in gegroeid. Het is waar dat als jij een wieg huurt er dan niet nog een wieg gemaakt hoeft te worden en dit scheelt weer in het milieu.

Zo gebruiken wij de dozen ook vaker als eén keer. En zijn wij aan het overstappen van plastic zakjes en tasjes naar papier. Ook deze gebruiken we vaker dan 1 keer. Zo hoop ik ook de natuur een beetje te sparen en dat wij over 10 jaar nog steeds succesvol zijn met ons bedrijf Wieg Huren.

4. “Wieg huren” over 10 jaar? 

Ik wil heel graag dat elke baby een goede eerste start heeft bij de ouders op de slaapkamer. Als je het als aanstaande ouders het financieel niet breed hebt, kun je een wieg huren of als je alles hebt weggedaan omdat je dacht dat je gezin compleet was en er toch een volgend mooi wonder groeit in je buik kun je een wieg huren.

Dan hoef je niet alles opnieuw aan te schaffen. Ook voor tweelingbaby’s hebben wij wiegen. De verhuur wordt steeds uitgebreider. Van kruiken tot bevallingsbad. Steeds meer spullen komen op onze pagina voor de verhuur. Op die manier worden we steeds groter, ook ons assortiment zodat we nog meer gezinnen kunnen helpen. 

 Het zou natuurlijk geweldig zijn als we over 10 jaar een eigen magazijn/loods hebben voor al ons voorraad en dat er elke dag 5 wiegen wiegen bij ons de deur uit gaan!

Als je meer informatie wilt, kijk dan eens op www.wieghuren.nl 

Een top initiatief waar we zeker weten nog meer over gaan horen! 

https://lynnvriesenfotografie.nl/wp-content/uploads/2019/03/Wieg-huren-2web-800×571.jpghttps://lynnvriesenfotografie.nl/wp-content/uploads/2019/03/Wieg-huren-3.jpghttps://lynnvriesenfotografie.nl/wp-content/uploads/2019/03/Wieg-huren-1web.jpg