Wanneer kan je het beste een fotoshoot van je zwangerschap doen?

Wanneer

Wanneer je het beste een fotoshoot van je zwangerschap kan doen is tussen 32 en 36 weken. Bij meerlingen tussen 25 en 30 weken.

Waar

Je kan kiezen uit een zwangerschapsshoot in de studio of buiten in de natuur. Kies je voor buiten dan is rond zonsondergang het mooist.

Kleding

Voor je zwangerschapsshoot mag gebruik maken van de zwangerschapsjurken uit mijn klantengarderobe

Lees ook het volgende blogbericht over wanneer je het beste een fotoshoot van je zwangerschap kan doen en waar je aan moet denken

Waarom een zwangerschapsshoot doen?

Een zwangerschap is een wonder. Medisch gezien maar ook om het mee te mogen maken. En als het dan zover is, dat je kindje in jou groeit, omarm het dan met beide armen. Want wie zegt je dat je dit nog een keer mee mag maken. Des te meer een reden om het ook te laten vereeuwigen door een fotosessie te doen.

Twijfel je om een zwangerschapsshoot te doen?

Het kan zijn dat je je wellicht helemaal niet mooi vindt, jezelf voelt, verlegen of introvert bent en je daarom twijfelt of je dit zal doen. Maar waar komt die gedachten vandaan? Je gedachten kunnen bepalen hoe je jezelf soms ziet. 

Misschien herken je het wel. Je kijkt naar foto’s van vroeger en zou willen dat je er weer zo uit zag, zo slank of zo vrolijk of zo zorgeloos. Maar voelde je je op dat moment ook zo?⁠

Met andere woorden. Soms laat je gevoel je jezelf minder goed zien, dan dat je eigenlijk bent. ⁠

Waarom je het wél zou moeten doen

En dat kan ook juist wél een reden zijn om een fotoshoot te doen. Want na je bevalling voel je je vaak beter en anders en zijn veel ongemakken verdwenen. ⁠

Als je dan naar je zwanger foto’s terugkijkt, denk je misschien ‘waarom heb ik ooit gedacht dat ik niet mooi zwanger was?’ ⁠

Je zal zien hoe krachtig je eigenlijk was. Jouw lichaam heeft namelijk een levend wezen gedragen en daar alles voor gedaan wat het moest doen. En dat is een topprestatie waar je trots op mag zijn.

Deze klanten deden al eerder een zwangerschapsshoot

Linda zorgde er tijdens de (last minute) zwangerschapsshoot voor dat ik me op mijn gemak voelde voor de camera – ik ben liever op de achtergrond. De foto’s zijn prachtig geworden! Een vakvrouw die flexibel is in de planning en zelfs muurbloemetjes met gemak stralend op de foto weet te zetten.

Janneke

Linda is een hele goede fotograaf met veel ervaring. Ik heb bij haar mijn zwangerschapsshoot gedaan en ook een newborn shoot toen mijn kindje is geboren. De gemaakte foto’s zijn van topkwaliteit en Linda weet je goed te positioneren zodat alles foto’s een plaatje worden. Ook met de newborn shoot zie je dat ze veel ervaring heeft met baby’s. In de studio was het aangenaam warm en heeft mijn kindje lekker door kunnen slapen.

Ik zou Linda zeker aanraden als je op zoek bent naar een goede fotograaf in Arnhem!

Martine

Ik heb een leuke zwangerschapsshoot gehad. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Linda en dat heeft, naast de mooie kleding en studio, voor veel mooie foto’s gezorgd! Het was uiteindelijk echt moeilijk een keuze te maken. Super blij dus met het resultaat en zodra ons kleine meisje wat ouder is, zullen wij weer een fotoshoot doen!

Yorike

Werkwijze zwangerschapsshoot

Het allerbelangrijkste tijdens een zwangerschapsshoot is dat jij je op je gemak voelt. Want dan ben je op je mooist.

Ik geef je steeds aanwijzingen wat je moet doen, hoe je moet staan, waar je je handen laat en tussendoor praten we over van alles en nog wat… je zwangerschap, jullie kindje, de bevalling, maar ook over allerlei andere onderwerpen die ter sprake komen. En vaak zijn juist die momenten tussendoor de mooiste, wanneer je even niet poseert of op mij let.

Daarnaast stel ik jullie allerlei vragen of geef ik opdrachten waardoor het ‘poseren’ een stuk makkelijker en leuker wordt.

Hoe een zwangerschapsshoot werkt

Voor de fotoshoot

Als je ervan overtuigd bent, dat ik je fotograaf ben, boek dan zo spoedig mogelijk je zwangerschapsshoot. Op die manier ben je zeker van een plek in mijn agenda, zet ik je in mijn planning en voorkom je eventueel teleurstellingen.

Tijdens het kennismakingsgesprek voorzie ik je van alle benodigde informatie en bespreken we waar je de fotoshoot het liefst zou willen doen.

De fotoshoot zelf

Kies je voor een zwangerschapsshoot in de studio, dan drinken we eerst lekker een kopje koffie/thee en kies je de kleding die je graag aan wilt. Tevens kan je alle producten bekijken die je zou kunnen aanschaffen.

Bij een shoot buiten spreken we af op de gekozen locatie. Ik neem de kleding mee en ter plekke kan je je omkleden. Uiteraard op een rustig plekje.

Na de fotoshoot

Ik maak een selectie van alle foto’s die ik gemaakt heb tijdens de zwangerschapsshoot. Deze foto’s bewerk ik tot in detail en zet ik in een slideshow.

Deze slideshow laat ik jullie vervolgens zien tijdens de bestelsessie in mijn studio. In mijn studio kan je tevens alle producten bekijken waaruit je kan kiezen.

  Een zwangerschapsshoot is een intiem moment samen met je kindje