Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Zwanger en meedoen aan Moeder voor Moeders?

Zwanger en meedoen aan Moeders voor Moeders?

Van tevoren had ik al bedacht… als ik ooit zwanger ben ga ik zeker meedoen aan Moeders voor Moeders, daar was echt geen twijfel over mogelijk. Maar wat doet Moeders voor Moeders dan, vraag je je misschien af?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het maken van medicijnen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Eigenlijk komt het er dus op neer dat als je zwanger bent, je andere vrouwen kan helpen om zwanger te worden. Deze vrouwen, zijn afhankelijk van deze medicijnen tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals bijvoorbeeld IVF of ICSI. Ik zelf heb deze medicijnen ook nodig gehad om zwanger te worden en ben blij dat die mogelijkheid er was en daarom niet meer dan logisch voor mij om ook mee te doen.

Maar hoe werkt dat dan?

Via de website van Moeders voor Moeders kan je je aanmelden om mee te doen. Aanmelden kan vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

Je vangt dus eigenlijk je urine op gedurende 10 weken. Je krijgt hier speciale kannen voor waar je het in kan doen, het wordt 1x per week (discreet) opgehaald… and that’s it! Appeltje eitje 😉

Moeders voor Moeders kannen

Hoe zien die kannen er dan uit? Nou zo:

Of je nou je plasje door de wc spoelt of het opvangt in een kan en daarmee een andere vrouw ook de mogelijkheid geeft om een kindje te krijgen, is eigenlijk een kleine moeite.

Ervaringen

In dit filmpje vertellen deelnemers hoe ze het ervaren hebben:

Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Moeders voor Moeders kan je ook volgen op o.a. Facebook!

By |2018-03-05T14:17:21+00:005 mrt 2018|Alles, Anders, blog|1 Comment

One Comment

  1. Lisa 12 maart 2018 at 08:30 - Reply

    Hier ook twee keer meegedaan! Al vond ik het de tweede keer ineens een ‘gedoe’. Zullen de hormonen wel zijn geweest :-).

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.